Personlig eller telefonisk rådgivning - spiseforstyrrelse.

Rådgivning til:

  • Dig der lider af en spiseforstyrrelse.
  • Dig der har lidt af en spiseforstyrrelse.
  • Dig der er på vej ud af en spiseforstyrrelse, og som har brug for hjælp med at holde fast i den gode udvikling efter endt behandling.
  • Dig der har brug for støtte og sparring på de situationer, der opstår på rejsen ud af din spiseforstyrrelse.
  • Dig der er pårørende.
  • Dig der har brug for at tale med én om de tanker og følelser, der fylder.


Hvad er en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse, der starter som en overlevelsesstrategi og udvikler sig til en livsstilssygdom – der bliver den eneste måde personen kan overskue at leve sit liv på.

  • På det ydre plan er personen så forstyrret i sit forhold til at spise, til mad, krop og vægt, at det styrer og forstyrrer personens almindelige liv.

  • På det indre plan er det en psykisk tilstand af nervøsitet og kaos, der opstår, når livet bliver for svært på et følelsesmæssigt plan og for uoverskueligt på et mentalt plan.

Jeg ved, hvor hårdt det er at kæmpe med en spiseforstyrrelse og hvor hårdt det er, at skulle forklare omverdenen, hvad der sker indeni mig, når jeg faktisk ikke selv helt forstår det.

Jeg ved også, hvad det vil sige at leve med et misbrug, med skam over det man gør, med løgne, med skyldfølelse over for min familie og at ens liv er styret af kontrol.

Jeg ved, hvad det vil sige pludseligt at blive set som en spiseforstyrrelse og ikke den skrøbelige person, der gemmer sig bagved - og som er en person som alle andre - hvor der bliver fokuseret på handlingen og ikke grunden til handlingen.

”Du er IKKE en spiseforstyrrelse – du HAR en spiseforstyrrelse”

Jeg har oplevet, at min familie reagerede med en afmagt, der blev til vrede, frustrationer og bebrejdelser over det jeg gjorde mod familien. Jeg ved i dag, at det er en naturlig reaktion. Men den gjorde, at jeg oveni at kæmpe med min sygdom, også kæmpede med en konstant dårlig samvittighed over for dem - det sidste jeg ville, var jo at såre dem.

Jeg ved også, hvor inderligt ens nærmeste gerne vil prøve at forstå og lytte, men hvor svært det er at snakke om, når man i deres øjne kan se, at de faktisk ikke forstår det, man gør – hvilket også er naturligt.

Jeg ved, af egen erfaring, hvor befriende det er at tale med nogen, der har mærket samme smerte på egen krop. At tale med én der er kommet ud på den anden side er motiverende – og det gør det nemmere at åbne op, og ikke mindst giver det håb. Der er ingen fordomme – kun gensidig forståelse.

Lige netop derfor tilbyder jeg denne form for rådgivning.

En rådgivning hvor jeg vil dele ud af min erfaring og det der hjalp mig. En rådgivning hvor du møder en helt almindelig kvinde, som også selv har været ”fanget i spiseforstyrrelsens kvælende hånd” – men som har kæmpet sig ud på den anden side.

Det er så hårdt at kæmpe med en spiseforstyrrelse og samtidig forsøge at have et normalt liv ved siden af. Frustrationen kan næsten være lige så opslidende, og man bruger så mange unødvendige kræfter på at skulle forklare og forsvare, hvordan man har det. Man føler sig kort og godt alene.
 
Men du er IKKE alene, og det vil jeg gerne tydeliggøre med denne rådgivning. Jeg VED præcis, hvordan du har det.

Jeg tilbyder rådgivning hos mig privat, men også via telefon. For nogen kan det være rigtig svært, at komme ud af hjemmet og søge hjælp. Derfor har du hos mig mulighed for, at få et rådgivningsforløb via telefonen. Vi aftaler et tidspunkt præcis som i den personlige rådgivning, hvor vi ringes ved. På den måde kan du sidde hjemme, men stadig få hjælp. Har du lyst til at kombinere de to rådgivningstyper, så er det også muligt - INTET er UMULIGT hos mig❤.
 
Det er vigtigt at understrege, at jeg ikke er uddannet terapeut. Og jeg vil stærkt anbefale mennesker med en spiseforstyrrelse at få psykologhjælp eller anden professionel hjælp. Det er vigtigt at snakke med én, der ved, hvad det er, og som er uddannet til at tage sig af det. De kan give nogle redskaber, som kan være brugbare i processen. Men da jeg selv har haft en spiseforstyrrelse, så har jeg et godt udgangspunkt for at lytte, forstå og vejlede dig.

”Den professionelle og den personlige erfaring er en god kombination af behandling”.

Jeg har mange års erfaring inden for rådgivning af b.la spiseforstyrrelse. Jeg har siden år 2009 arbejdet som frivillig hos LMS (landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade), hvor jeg både har rådgivet, været støtte/kontaktperson (telefonisk) og holdt foredrag om min personlige historie.

For mig er det vigtigt, at vi har en god kemi og fortrolighed. Tillid er vigtigt for at kunne åbne op om det, der gør ond. Du skal føle dig tryg og afslappet, og jeg vil gøre alt for, at du får denne følelse – både under og efter rådgivningen.

Hos mig finder du et frirum, hvor du ikke skal tage hensyn til nogen eller noget – du kan bare være dig - helt uden filter.

Rådgivningen kan også kombineres med mindfulness, hvor der er mulighed for, at jeg kan guide dig i afspænding og meditation. Det er vigtigt at finde den indre ro, og det kan mindfuldness hjælpe med på mange måder.

Kom til en gratis åbningssamtale og vi finder sammen ud af, hvad der er bedst for dig og dine behov. Denne åbningssamtale kan også foretages pr. telefon. 


”Vi er IKKE frie til at vælge, hvad der sker med os. Men vi ER frie til at vælge, hvordan vi vil reagere over for det, der sker os”


Jeg ser frem til at byde dig velkommen i min rådgivning - både hos mig og i telefonen❤.